despre noi servicii contact
INFORMATII - despre in

Fibra de in face parte din categoria fibrelor liberiene, alaturi de canapa si iuta.

Fibra de in este 100% biodegradabila si reciclabila, prin urmare este prietenoasa cu mediul, consuma foarte putine resurse in procesul de cultivare dar si de prelucrare, este asa-numita fibra "eco-friendly".

Fibrele de in au culoare galbuie, cenusie sau cafenie. Culoarea (mai ales uniformitatea culorii) este un criteriu important de clasificare a fibrelor de in. Cu cat culoarea este mai deschisa, inul e calitativ superior. Culoarea este cea mai importanta proprietate a inului, pentru ca arata gradul de maturitate si defectele datorate bolilor.

Fibra de in are un luciu slab.

Fibrele de in primesc si cedeaza cu usurinta vaporii de apa. Aceasta insusire numita higroscopicitate asigura produselor din in un confort deosebit.

Inul este cea de-a doua fibra vegetala ca importanta, dupa bumbac, in ceea ce priveste utilizarea, consumul global si productia.

Fibra de in este mai rezistenta decat bumbacul, intre 50-60 kg forta/mm2, ca urmare imbracamintea, draperiile, tapiteriile realizate din tesaturi de in sunt durabile.

Inul este un material hipoalergenic (nu cauzeaza alergii), beneficiu care il face alegerea ideala pentru persoanele cu pielea sensibila.

Fibra de in nu este elastica, procesul de tesere este dificil, costurile de productie sunt mai mari comparativ cu a altor tesaturi, acestea se reflecta in costul final al produsului.

Desi este un material tare si se sifoneaza usor, devine mai moale cu cat este purtat si spalat mai mult. Inul absoarbe usor umezeala si nu retiune bacteriile, este ideal in zilele calduroase.

powered by Altmark International copyright 2020 AltmarK International