despre noi servicii contact
INFORMATII - intretinere produse din in

Pentru a va bucura de proprietatile inului, de durabilitatea acestuia, trebuie sa tineti cont de instructiunile de intretinere si de mici trucuri care va vor ajuta sa prelungiti viata articolului dumneavoastra.

Instructiuni de spalare

Inul poate fi spalat manual, automat si suporta curatarea uscata. Se pot folosi agenti de inalbire doar pentru inul alb, inul vopsit poate fi spalat cu agenti de spalare pentru tesaturi delicate sau cu un sapun special pentru tesaturi delicate. De asemenea, inalbitorii pe baza de clor nu sunt recomandati deoarece distrug structura tesaturii.

Primele 3-4 spalari pentru produsele noi trebuie sa se faca la o temperatura de 40grC. La primele spalari se recomanda separarea produselor din in de celalalte produse care au in compozitie alte fibre. Temperatura de spalare trebuie sa fie 40grC dar daca sunt pete care trebuie inlaturate, temperatura poate sa creasca la 60grC.

Nu spalati niciodata articolele albe alaturi de cele inchise la culoare. Daca spalati produsele in masina de spalat nu incarcati excesiv si lasati produsele din in cat mai lejer. In caz contrar apare aspectul de dungi. Daca masina de spalat va permite sa alegeti nivelul apei, alegeti nivelul cel mai ridicat deoarece inul absoarbe foarte multa apa.

Daca spalarea se face manual, folositi o spalare usoara, nu stoarceti tesatura. Spalarea manuala este recomandata pentru tesatura cu o structura mai rara care ar putea fi distrusa daca se spala automat.

In cazul in care tesatura de in are in compozitie si alte tipuri de fibre, trebuie sa tineti cont de caracteristicile acestor fibre. Indiferent daca spalati manual sau cu masina de spalat, trebuie sa acordati mare atentie stoarcerii produsului care trebuia sa fie usoara.

Avantajul curatarii uscate este ca obtineti produsul gata calcat. Recomandam curatarea uscata pentru draperii, evitati astfel contractarea produselor.

Daca produsele se pateaza, petele se pot elimina folosind detergent, dar trebuie sa testati detergentul pe o parte mai putin vizibila a produsului. Lasati aproximativ 2-3 minute ca detergentul sa patrunda in fibra si spalati. Daca detergentul nu a lasat o urma vizibila, nu a decolorat tesatura, atunci se poate folosi.

Instructiuni de uscare

Uscarea produselor din in se poate face in mod natural sau automat. Inul se sifoneaza dupa spalare, produsele se pun cu grija la uscat. Inul se usuca repede, nu trebuie sa fie lasat sa se usuce complet, calcarea se face pe produsul umed, in caz contrar materialul se calca mai greu.

Uscarea la soare a produselor albe asigura revenirea la culoarea alba initiala a inului.

Uscarea excesiva este cel mai daunator proces la care se poate supune tesatura din in, slabeste fibra de in, apare contractia si aspectul de pilling (scamosare). Tesaturile uscate excesiv isi restabilesc umiditatea naturala dupa ce absorb umezeala din aer.

Instructiuni de calcare

Tesaturile din in se calca umede. Tesatura se calca pe dos, se evita astfel aspectul de lucios sau aspect de decolorare care poate sa apara in urma calcarii. Se foloseste nivelul 3 - fierbinte al fierului de calcat, calcarea se face cu abur pentru a inlatura cutele. Se lasa produsul putin umed dupa calcare si se lasa la uscat intr-un spatiu racoros, uscat si bine ventilat. Produsul se lasa sa se usuce complet.

Contractia

Tesaturile spalate in procesul de productie (tesaturile pre-spalate) sunt mai rezistente cand facem referire la contractie. Chiar si pre-spalat, inul are o contractie de aproximativ 3% la fiecare spalare dar isi revine la dimensiunile initiale dupa purtare. Inul nu se spala la temperaturi mari pentru a evita contractarea acestuia,
powered by Altmark International copyright 2020 AltmarK International