despre noi servicii contact
CATEGORII PRODUSE - iuta - geotextile

Iuta geotextila controleaza eroziunea solului provocata de ploi, alunecari de teren sau vant, reduce pierderea umezelii solului si ajuta la regenerarea acestuia accelerand cresterea vegetatiei. Solul poate fi insamantat inainte sau dupa instalarea panzei geotextile, in functie de desimea acesteia. Panza de iuta impedica raspandirea buruienilor.

Produsul geotextil din iuta este 100% biodegradabil, este sigur pentru mediu spre deosebire de materialele sintetice, se descompune total dupa ce vegetatia s-a restabilit, este absorbit de sol ca un produs natural netoxic. Panza de iuta se descompune total intre 6 si 12 de luni in functie de desimea acesteia si de conditiile de clima, imbunatatind solul cu substante nutritive.

Mentinerea vegetatiei fara panza geotextila necesita o mentenanta costisitoare, odata cu instalarea panzei din iuta nu mai este nevoie de alte activitati de intretinere.

Mod de instalare:
Panza de iuta geotextile se instaleaza foarte usor. Iuta geotextila se poate instala pe orice forma de relief: dealuri/pante de diferite grade de inclinare dar si pe suprafete plane. Rola de iuta se instaleaza pe verticala de sus in jos pe panta, niciodata pe orizontala.

Inainte de instalare, se indeparteaza pietrele mari de pe suprafata solului, apoi se adauga un strat de paie sau alte substante organice alese in functie de cultura ce va fi insamantata.

Se va sapa un sant pe laturile ariei acoperite de panza de iuta geotextila, sant cu dimensiunile: adancime 15 cm, latime 15 cm. Rola de iuta se va derula de sus in jos, marginile panzei se vor fixa in santurile realizate, apoi santurile se acopera cu pamant.

Panza de iuta geotextila se va intinde astfel incat marginile laterale sa se suprapuna 10 cm si capetele de inceput si de sfarsit de rola sa se suprapun 15 cm.

Panza de iuta geotextila sa va fixa pe sol cu ajutorul unor carlige metalice, se vor folosi 2 sau 3 bucati pentru 1 mp de panza.

Caracteristici tehnice:
powered by Altmark International copyright © 2016 AltmarK® International