Altmark International serviete genti din piele
despre noi
servicii
contact
download
 
  finisare piele naturala  
 
 
genti pentru barbati
genti pictate manual
genti messenger
portofele cu lant
portofele pentru femei

Tabacirea vegetala utilizeaza taninul care este ingredientul activ responsabil de transformarea pieilor brute de origine animala (piele naturala) intr-un material compact si rezistent, cu mare durabilitate peste ani, destinat marochinariei, numit "cuoio" (piele naturala tabacita cu tanin vegetal).

Taninul este o substanta naturala continuta in concentratii variabile in diverse specii de arbori. In tabacariile moderne se utilizeaza extract de tanin sub forma lichida sau pudra. Extractul de tanin din scoarta de castan salbatic sau arbore de quebracho realizeaza o tabacire a pieilor care ofera un aspect unic, inimitabil, usor de recunoscut si facil de diferentiat de pieile tabacite prin alte metode, conferind utilizatorului un sentiment de deplina incredere si naturalete.

Tabacirea pieilor cu tanin vegetal este metoda artizanala de finisaj pe care maestrii tabacari din regiunea Toscana au perfectionat-o continuu de-a lungul unei traditii seculare.

Emblema prestigioasei asociatii profesionale Vera Pelle Italiana Conciata al Vegetale autentifica deopotriva vechimea mestesugului nealterat transmis cu strictete din tata in fiu de mai bine de 200 de ani, cat si excelenta in domeniul manufacturarii.

Pentru a sfida trecerea implacabila a timpului, pieile brute sunt supuse unei transformari radicale- tabacirea cu tanin vegetal, un proces extrem de lent care se desfasoara in butoaie de lemn, in deplin respect pentru mediul inconjurator. Uimitoarea transformare se bazeaza pe utilizarea taninului vegetal extras din arbore de castan salbatic sau de quebracho, cele mai avansate tehnologii/ utilaje din domeniu si alocarea intregului timp necesar procesului tehnologic (circa 40 zile ). Cel mai vechi si utilizat tanin este cel extras din arborele de quebracho, specie originara din Argentina. Din scoarta arborelui de quebracho argentinian se obtine tanin sub forma de pudra cu o coloratie rosie, care confera pieilor o inconfundabila stralucire calda si o textura compact-densa foarte rezistenta la agentii atmosferici (ploaie, praf, etc.).

Dintre toate metodele de finisaj a pieilor naturale, tabacirea vegetala este considerata si astazi un superlativ, fiind cea mai clasica, traditionala, recognoscibila, naturala si ecologica metoda de tabacire a pieilor de origine animala, fiind singura metoda care confera produsului final de marochinarie caracteristici exceptionale in ceea ce priveste confortul, versatilitatea, unicitatea aspectului - antic si in tendintele modei, deopotriva. Nu exista doua piei tabacite cu tanin vegetal identice, fiecare avand caracteristici particulare de aspect (paleta coloristica, luminozitate si design).

Produsele de marochinarie confectionate din piele tratata cu tanin vegetal "imbatranesc" alaturi de posesorii lor, dar fara a se deteriora. Ploaia si agentii atmosferici nu le vor compromite rezistenta, conferindu-le un aspect "vintage", fara sa altereze caldura coloristica, evidentiind naturaletea produsului.

Designerii vestimentari care includ in proiectele lor de moda obiecte de marochinarie exclusiviste utilizeaza numai piei tabacite cu tanin vegetal deoarece aceste produse vor castiga intotdeauna lupta cu timpul, fiind permanent in tendintele modei.

 

 
termeni si conditii copyright 2018 Altmark International
powered by Altmark International